Tips!!

Jag fick en kommentar för hyfsat länge sedan.. där det var någon som frågade om jag kunde tipsa lite om man skulle vilja bli modell och tipsa om olika agenturer man kan skicka bilder till. Så nu ska jag svara på det!

Till och börja med så är det ett väääldigt stort plus om man är 1.71 eller längre, helst längre. Annars är det en väldigt liten chans att någon agentur väljer dig.

Sen en annan viktig sak, eller det är ju 50 % av att bli modell, är såklart utseendet, speciellt huden och man måste vara i form hela tiden. De andra 50% är personligheten, den är jätte viktig om man ska på castingar och vill få jobb. Om man är nedstämd och blyg, då får du även dålig hållning, eller bara uppkäftig så lär du inte få jobbet. Om man däremot är trevlig och framåt och ler och har bra hållning så kommer klienterna ihåg dig och det är större chans att du får jobb.

Bra tips för at hålla sig i form:

Testa inte alla dieter i världen, du behöver ingen speciell diet för att hålla dig i form. Bara du äter rätt.

Träna regelbundet, hitta nått du tycker om att syssla med, gå ut och gå, jogga, cykla, dansa, spela fotboll. Det finns miljoner olika saker man kan göra, och att träna är en viktig sak att göra om man vill komma i form.

Jag har fått tipset att gå ut och gå lite innan frukosten och innan jag går och lägger mig.

Små ät inte hela tiden, Du ska äta en bra frukost varje dag. En bra frukost är havregrynsgröt och ägg.

Glöm inte att äta lunch, både lunch och middag är viktigt att äta, Men ät inte hamburgare och pommesfrites varje dag, utan ät den mat som innehåller bra fetter, som t.ex Lax, kyckling, bönor, alla "färgade" fiskar inehåller bra fetter. Och en sak som du kan tänka på är det vi har lärt oss sedan årskurs 4 Tallriksmodellen.

Ät någon frukt mellan målen på dagen.

De flesta brukar bli sugen på att äta något på kvällen, det bästa du kan äta då är faktiskt en kycklingklubba. För den inehåller bara proteiner, då slipper kroppen kämpa med att bryta ner en massa kolhydrater under natten.

Om du tänker banta, GÖR DET INTE, det förstör dig, du mår dåligt din hy försörs, ditt hår och dina tänder förstörs. Plus att det inte hjälper dig att gå ner i vikt. Kroppen ställer in sig på svält och håller kvar så mkt fetter som möjligt, när du sedan äter igen så tar kroppen upp all fett den får tag i och håller kvar det eftersom att kroppen inte vill att du ska svälta.

Om du äter rätt och tränar så blir din hy bättre direkt.

________________________________________________________________________________________

Om du vill försöka komma med i någon agentur så kan du sätta på dig kläder så att man ser hur du ser ut, som t.xe Jeans och ett linne och ett par högklackade skor. Be någon ta bilder på dig nära ansiktet framifrån och profil, hela kroppen på samma sätt, både uppsatt och nedsläppt hår. Sen är det bara att skicka bilderna och information om din längd och ålder, klädstorlek hårfärg mm. till någon agentur och se om de svarar eller inte.

Tips på några få agenturer i Stockholm:

MikaS
http://mikas.se/

Stockholmsgruppen
http://stockholmsgruppen.se/

Elite
http://elitemodel.se/

På de flesta hemsidor står det hur du går tillväga för att skicka information och bilder till agenturen. 
Har ni andra frågor svarar jag gärna på de!
Lycka till! (:

CYA

RSS 2.0